Élet

„Néha az élet egyszerűnek látszik,

a képzelet az érzelmekkel játszik.

Van úgy, hogy mindent elront egy félreértett szó,

üvöltessz, tombolsz, pedig ölelni volna jó.

A szív szeret, de hamis a szó,

csak ülsz csendben, sírni volna jó...”

„Csak úgy lehet élni, ha bizonyos határokat átlépsz.”

„Vannak ellenségeid? Jó, ez azt jeleni, hogy valamikor valamit felépítettél már az életben.”

„Csak az érti meg az életet, aki tudja,
hogy az élet nem szabályos, nem logikus, nem igazságos,
nem szimmetrikus, nem kiszámítható.”

„Hisz a jó meg a rossz együtt jár
S neked harcolni, hinni kell
Álmaid többé ne add fel,
Szavaid súlyát te döntsd el!”

„Olykor-olykor mindenki szívesen átadja magát a fantáziának. Alkalomadtán úgy teszünk, mintha meg akarnánk győzni magunkat, hogy a titkaink nem is olyan rémségesek. Igen, a szerepjátszás egyszerű játék. Ott kezdődik, hogy magunknak hazudunk, és ha másokat is meg tudunk győzni a hazugságunkról, nyert ügyünk van.

„Ott benn tünemények suhognak,
lámpás éjszakában ragyognak,
a színek fémessé szépülnek,
szavakból paloták épülnek."

„Mindannyiunknak van egy ismeretlen részünk, ami ha felszínre kerül, csodákra képes.”

„Hagyjatok szaladni még tündérekbe hinni fehér csészéből szelíden fehér tejet inni.”

„Valahányszor egy kisgyermek azt mondja nem hiszek a tündérekben egy kis tündérke holtan esik össze.”

„Minden szép zene és jó sor egy pillanatra felébreszt. Ne feledd: ha így élsz, te is művész vagy, akkor is, ha nem tudsz festeni vagy verset írni. Az élet művésze vagy. Mert a legcsodálatosabb műalkotás mégiscsak te magad vagy. És az életed.”

„Van, akinek ott vagy, van, aki meg elképzel.”

"Én az emberi jóságot fontosabbnak tartom az emberi nagyságnál. Mert sok jó emberre inkább van szükség, mint sok nagy emberre."

„Néha már úgy hiszem, nagyon sok, talán minden a szavakon múlik, melyeket idejében kimond, vagy elhallgat, vagy éppen leír az ember…”

„Vannak személyek, akik hozzánk beszélnek, de meg sem halljuk őket. Vannak, akik megsebeznek, de rajtunk még heg sem marad, de vannak személyek, akik egyszerűen megjelennek az életünkben, és örökre nyomot hagynak bennünk.”

„Mindannyiunk életében van egy elmondhatatlan titok, egy elérhetetlen álom és egy felejthetetlen szerelem.”

„A szemem világa rég megtanított csalódni,
A csalóknak ez csodaország, nekem meg csak valódi.”

„Ha a bentlakó félelmekkel
Nem tudsz mit kezdeni
Hát kezdd el őket leküzdeni!”

„Lám, jó: jónak lenni. Megemelni a kalapot annak is, aki elesett, annak is, aki kopott és megfáradt, mert mindent, de mindent visszakap az ember: az ütést is meg a simogatást is.”

„Az élet nehéz, bonyolult és titokzatos. Nem tudhatod mi lesz holnap. Ki mit érez irántad valójába. Ha tudnád oda veszne az élet mind három tulajdonsága. Hisz az élet így szép. Nehéz meghódítani, bonyolult megérteni, titokzatos mert nem mondja meg mit érez. Fogadd el így és szeresd”

„Kikacagtál mikor sírni láttál, ártatlan szívemmel kegyetlenül bántál. Azt hitted TÉGED sosem érhet bánat, VELED az élet simogatva bánhat. TE nem fogsz örökké kacagni. Utadat nem fogják virágok tarkítani. Megtanít TÉGED sírni az élet, csak olyan nem lesz, aki sajnálna TÉGED!”

„Csalódtam. Megint csalódtam. De nem baj, majd idővel jobb lesz –mondogatom. De nem. Soha nem lesz jobb. Mire kiheverném az előző csalódást már rögtön jön a másik. Mintha egy hülye körforgás lenne az élet. Mert az is. Egy rohadt körforgás az egész élet. Megismersz valakit, megszereted, csalódsz benne és szakítotok. Aztán megint megismersz valakit és kezdődik előröl az egész. Azt mondják, hogy más vállán könnyebb a feledés. De nem mindig. Megszereted azt a srácot is. És benne is csalódnod kell. Ez lenne az a csodás, boldog élet amiről mások beszélnek? Mert szerintem ez nem a csodás boldogság. Köszönöm de én ebből az életből nem kérek.”

"Jegyezd meg jól,de ne csüggedj soha.Remény,csalódás,Küzdelem,bukás.Sírig tartó nagy versenyfutás.Keresni mindig a jót,a szépet,S meg nem találni - Ez az élet!"

„Az élet egy nagy-nagy csalódás.”

„Az élet olyan, mint a mellény: ha rosszul gombolta az ember, hiába keresi rajta a hibát. Ki kell gombolni végig az egészet, és kezdeni elölről.”

„Az élet tulajdonképen hosszú út a semmibe. Időnként elkerülhetetlenül defektet kapunk az úton, és ez mindig rosszkor történik... De nem igazán van választásunk. Ki kell szállnunk, kereket cserélni, visszaülni az autóba, és tovább menni az élet országútján.”

 

„Az élet sokféleképpen próbára tudja tenni az ember kitartását: vagy azzal, hogy nem történik semmi, vagy azzal, hogy minden egysszerre történik.”

„Az életem lemeze fordul. Van, ahol reccsen és zörög, van, ahol ugrik, túlpörög. Megcsuklik a hang egy karcolásban, s remeg az ív, kihagy a szó, kihagy a szív. Az életem lemeze fordul, s ha valaki visszatenné a tűt, valamit újrajátszanék, van, amit meg se hallanék, megbocsátanék, vagy másképp mondanék...”